top of page

Ons verhaal

"Zaytouna", Arabisch voor olijven.

DSCF2159.jpg

Even authentiek als onze naam is onze keuken: gezond, lekker en betaalbaar. De basis van de Libanese keuken zijn groenten, kruiden en tarwe.

 

Op ons menu staan voornamelijk vegetarische en vegan gerechten gemaakt van dagverse groenten en olijfolie. Een ode aan onze Zaytouna.

ezgif.com-gif-maker.gif

De traditionele Libanese street food is heel populair over de hele wereld. Het authentieke en traditionele staat centraal in de keuken.

 

Het is een rijkelijke keuken met dips, hapjes, snacks, gerechten met groenten, broodjes en ook heerlijke desserten.

De Libanese keuken die wij serveren is een ode aan onze moeder. De keuken is vroeger ontstaan in Libanon waar mensen vooral veel deden met weinig. Er werd gekookt volgens de seizoenen met bulgur, tomaten, linzen, aardappelen, bloemkool... En veel verse kruiden.

 

Zo kookte onze moeder vanuit het hart, zonder recept. Het was heel gezonde voeding, boordevol calcium, magnesium, proteïne, vitaminen... En vooral budgetair.

 

Onze moeder liet ons alles proeven. Ze stond erop dat we gezond aten en mee aten. En zo hebben wij de heerlijke kleurrijke en smaakvolle keuken leren kennen. 

​

ezgif.com-gif-maker.gif

~ Smakelijk

bottom of page